Parfumy Gucci Flora Gorgeous

Parfumy GUCCI Flora Gorgeous Gardenia a Gorgeous Jasmine


Gorgeous Jasmine a Gorgeous Gardenia – oboje rady parfumov sa začali objavovať v obchodoch v lete roku 2022. Vône Gucci Flora sa nedajú prehliadnuť – ich flakóny sú jednoducho úžasné a každý detail je premyslený, no hlavným lákadlom je samozrejme etiketa s kvetinovou potlačou, na ktorú Gucci použil vzor vyrobený pre značku v roku 1966 Vittoriom Accornerom, ktorý je známy ilustrovaním detských kníh. Ilustrácie v detských knihách sú zvláštnym umením, ktoré nemožno podceňovať. Pravdepodobne to je dôvod, prečo vzor štítku vyzerá tak zmysluplne, až dobrodružne


GUCCI Flora Gorgeous Gardenia 


 
hruškový kvet
biele kvety, jazmín
pačuli, hnedý cukor


Keď je takáto kráska na poličke parfumérie, chcete si ju chytiť a pokiaľ je to možné, hneď aj na sebe vyskúšať - poznáme to u nás veľmi dobre v kamennej predajni (testery nám stihli už niekoľkokrát dôjsť).Flakón Gucci Gardenia je naozaj impozantný, dotiahnutý do najmenšieho detailu, a čo skrýva vo vnútri je ešte lepšie!

Parfumovanú vodu Flora Gorgeous Gardenia vytvorili Honorine Blanc a Alberto Morillas. Je to nádherná kvetinová vôňa s pačuli-cukrovým základom, ktorý je pre Gucci tak príznačný. 
Vrchné tóny tvoria hruškový kvet, červené bobule a talianska mandarínka. Stredné tóny tvoria biele kvety, jazmín a frangipani.

 

GUCCI Flora Gorgeous Jasmine


mandarínka, bergamot, čierne korenie
jazmín, magnólia, ruža
santalové drevo, benzoín, pačuli


Verzia Jasmine bola vytvorená trochu iným spôsobom, dištancuje sa od „klasického“ zloženia Gorgeous Gardenia, aj keď bez nejakých silných prejavov. V Gucci Flora Gorgeous Jasmine je značne citelnejší a autentickejší jazmín spolu s mandarínkami. Táto rada je akoby "jednoduchšia", čistá a chladivá, akoby do nej bol pridaný mentol, no bez mentolovej vône. Je to svieža kvetinová vôňa, ktorá má nádhernú kompozíciu. Vrchné tóny tvorí talianska mandarínka, bergamot a čierne korenie; stredné tóny sú jazmín, jazmín sambac, magnólia a damašská ruža. Základné tóny sú benzoín, austrálske santalové drevo a pačuli.






Ak máme na záver vône porovnať, priniesieme do toho asi trochu kontroverzie, nakoľko sa jedná len o náš individuálny pohľad na vôňu.
Našou voľbou asi jemne šokujeme, ale ak by sme si mali vybrať len jeden parfum na obdarovanie napríklad našej priateľky, snúbenici, či manželky zvolili by sme si Gucci Flora Gorgeous Jasmine, kvôli atipekej Gucci sviežosti, čo robí z tohoto parfumu úplny Gucci unikát. 
Ak ale svoju polovičku poznáte, a viete že má radšej jemne sladšie, kvetinové vône, tak je voľba jasná. Nemusíte ani rozmýsľať a ihneď skočte po Gucci Flora Gorgeous Gardenia. 

Snáď sme vám priniesli viac svetla do týchto dvoch skutočne očarujúcich vôni. Máte skúsenosť, ktorá by druhým mohla pomôcť? Či názor, s ktorým by ste sa chceli podeliť s ostatnými? Zanechajte nám svoj komentár, či radu dole pod článkom.